Trajna epilacija medicinskim diodnim laserom

Tehnologija diodnih lasera predstavlja novinu u ovoj oblasti i najbolje je rešenje za uklanjanje maljavosti koje je trenutno dostupno na trzistu.

Talasna dužina od 808 nm prodire dublje u folikul dlake pa je shodno tome veća mogućnost trajnog uklanjanja folikularnih centara za rast u odnosu na druge lasere starije generacije.

Rasprostranjeno je mišljenje da epilacija ne bi trebala da se radi tokom letnjih meseci,sto za nas laser ne vazi.

Za razliku od IPL tehnologije, diodni laseri mogu da se koriste za tretmane epilacije tokom cele godine,  što je njihova ogromna prednost .

Tamne dlake se brže i efikasnije otklanjaju u odnosu na svetle za koje je najčešće potreban veći intenzitet laserskog zračenja (podešava se na samom aparatu) i veći broj tretmana, ali se i to vrlo uspešno rešava.

Diodni laser je najefikasniji u tretmanu dlaka koje se nalaze u anagenoj fazi. Dve nedelje nakon tretmana dlake počinju da opadaju i proces se nastavlja još 2 nedelje, što je razlog što se tretmani ponavljaju na 4 do 6 nedelja.

Broj potrebnih tretmana je individualan i kreće se između 4 i 8 tretmana po regiji, u proseku 6.

Vec  nakon prvog tretmana dlake su i do 30 % ređe, a razmaci izmedju brijanja izmedju dva tretmana epilacije značajno duži.

Epilacija ne bi trebalo da se radi kod sumnji na maligna oboljenja kože, tokom trudnoće, tokom akutnih upala na koži (regije koje su zahvacene upalom) na područjima sa mladežima, na područjima sa svežim ožiljcima i kod osoba koje uzimaju fotosenzitivne lekove kao što su antikoagulanti.

Diodni 808nm laser i maljavosti više nema!

Zakažite termin